Νευρολογικά Αντανακλαστικά

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΗΣ.

Μια σειρά από τεχνικές οι οποίες συνδυάζουν αρκετά απλά, συγκεκριμένα νευρολογικά αντανακλαστικά τα οποία άμεσα τροποποιούν τον τόνο του επώδυνου μυός, επιτυγχάνοντας να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα σε σημαντικό αριθμό περιοχών χρόνιων και έντονα επώδυνων οπως οσφυική και αυχενική μοίρα,γναθοκροταφική άρθρωση, τραπεζοειδή, ώμο, γόνατο, αγκώνα η κεφαλαλγία. H μέθοδος αυτή δρά επι των σημείων σκανδάλης που ως γνωστόν υπάρχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με χρόνιο πόνο ( τα επώδυνα μυικά σημεία σκανδάλης προκαλούν η επιδεινώνουν τον πόνο τους).

Τι είναι το σημείο σκανδάλης; Ευρίσκεται σε μία περιοχή στο εσωτερικό ενός μυός ,συνήθως στο σώμα του μυός,και ειναι επώδυνο οταν πιέζεται. Συνήθως περιέχεται αλλα μπορεί να είναι και μακρυά και συνήθως χαρακτηριστικό της περιοχής που περιγράφεται ο πόνος. Αν και κάποιες φορές  πολύ  επώδυνο, ο ασθενής δεν γνωρίζει την ύπαρξη του, εως την στιγμή που ο γιατρός του το ανακαλύψει κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη αυτών των σημείων περισσότερο η λιγότερο επιστημονικές. Μία απο αυτές που μου αρέσει ιδιαίτερα (γιατί την συναντάμε συχνά) αναφέρει την ύπαρξη της επιθυμίας, απογοήτευσης και κατά συνέπεια  του θυμού σαν πρώτη αιτία. Ο θυμός κατόπιν προκαλεί υπερδιέγερση,αύξηση της μυικής τάσεως και του σπασμού, αγγειοσύσπαση και ισχαιμία των ιστών ( προδιάθεση για πόνο). Τώρα, οποιοσδήποτε μικρός η μεγάλος τραυματισμός( επαναλλαμβανόμενος μικροτραυματισμός απο κίνηση,κακή στάση του σώματος, θερμοκρασιακό στρές η ρεύμα αέρος κλπ) δημιουργούν τα σημεία σκανδάλης στην συγκεκριμμένη περιοχή που επιρρεάζεται. Η διατήρηση του θυμού αλλά του φόβου των ασθενών για καποια σοβαρή υποβόσκουσα ασθένεια πίσω απο τον πόνο συντηρεί τα συμπτώματα. Προσοχή πρέπει να επιδείξουμε και για την ύπαρξη υποθυροειδισμού,αλλεργιών  η κακής στάσεως του σώματος ( υπολογιστής,ύπνος ) η έλλειψη βιτ Β κλπ.

Τα νευρολογικά αντανακλαστικά συνίστανται στην εφαρμογή ενος πολυ εξειδικευμένου τύπου ερεθίσματος. με πολύ ελαφρά πίεση, με το χέρι, για κάποια δευτερόλεπτα, κοντά στον μύ όπου υπάρχει η επώδυνη περιοχή και το σημείο σκανδάλης. Συχνά,  δυστυχώς οχι πάντα, υπάρχει μια άμεση ελάττωση εως καί ο μηδενισμός του πόνου. Η διάρκεια της πράξεως διαρκει περίπου 2 λεπτά και τα συνήθη αποτελέσματα είναι μακράς διάρκειας. Συνήθως 3-6 θεραπείες κρίνονται απαραίτητες για να εξαληφθούν πολλά απο τα σημεία σκανδάλης και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χωρίς πόνο, βελόνες, laser, μηχανήματα και  φάρμακα (λύνουμε 3-5 σημεία ανά συνεδρία) ενώ δεν έχει σημασία η προυπάρχουσα διάρκεια των συμπτωμάτων και οτι επίσης δεν διακόπτουμε οποιαδήποτε θεραπεια ξέρουμε ότι έχει αποτέλεσμα για τον ασθενή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία από προσωπικό αρχείο.