ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως οστεοαρθρίτιδα, κήλη δίσκου, λανθασμένη στάση του σώματος, κάκωση του αυχένα, κακοήθεια, φλεγμονή, μυϊκό σπασμό και άγχος. Συχνά επεκτείνεται εις την βάση του κεφαλιού η τους ώμους. Ο γιατρός θα διαπιστώσει σπασμό εις τους μυς του αυχένα συχνά ασύμμετρα, περιορισμένη κίνηση του αυχένα σε κάποιες από τις κατευθύνσεις και θα προκαλέσει ενίσχυση του πόνου με την πίεση των αυχενικών σπονδύλων. Κάποιες φορές συνυπάρχουν ναυτία και ζάλη. Η θεραπεία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση κάθε μιας από τις αιτίες που προκαλούν την πάθηση.

OZONAIM: ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥXENA

Ένας ασθενής ο οποίος υποφέρει τα τελευταία δέκα χρόνια από αυχεναλγία κατευθύνεται προς το χειρουργείο σαν μοναδική λύση για τη λύτρωση από το πρόβλημά του. Ο ιατρός θα προτείνει συνήθως δισκεκτομή η σπονδυλοδεσία για την αποφυγή ενδεχόμενης αστάθειας μετά το χειρουργείο, αλλά αυτό θα επιφέρει στον ασθενή δυσκαμψία στον αυχένα και αργότερα πόνο σε άλλα επίπεδα. Η OZONAIM μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει τη ενδεδειγμένη λύση, αφού με 5 – 6 έως 10 συνεδρίες η δυσκαμψία και ο πόνος του αυχένα μπορούν να υποχωρήσουν και να σταματήσει η λήψη μυοχαλαρωτικών,αντιφλεγμονωδών και παυσίπονων. Επίσης ασθενείς με κήλη δίσκου εμφανή στη μαγνητική τομογραφία και επέκταση του πόνου στα άνω άκρα μπορούν να δουν πιθανώς βελτίωση με λίγες συνεδρίες αντιμετοπιζόμενοι με  την εναλλακτική αυτή μέθοδο. Συκγεκριμένα στον αυχένα η συνήθης αντιμετώπιση είναι η παρασπονδυλικές εγχύσεις κάποιες φορές και στην μέση γραμμη, σε άλλα επώδυνα σημεία η κατά την διαδρομή των δερματικών,αισθητικών νεύρων.Η τακτική μας εξαρτάται απο τα συμπτώματα των ασθενών,την χρονιότητα η άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες τους οποίους υποχρεούμεθα να αξιολογήσουμε. Υπενθημίζουμε οτι η θεραπεία ειναι χωρίς παρενέργειες.

Γιατί να διαλέξω μια εναλλακτική λύση?

Τα αποτελέσματα του χειρουργείου του αυχένα για την αποφυγή του πόνου δυστυχως δεν ειναι πάντα ουτε άμεσα ούτε σίγουρα όπως θα σας αναφέρει και ο κάθε χειρουργός σπονδυλικής στήλης.. Το χειρουργείο του αυχένα πολύ συχνά αλλάζουν τον τύπο του πόνου αλλά δεν τον εξαλείφουν πάντα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μακροχρόνια αποτελέσματα που αφορούν την βελτίωση του πόνου των χειρουργημένων και των μη χειρουργημένων είναι περίπου τα ίδια. Συχνά έχοντας αποτύχει τα αντιφλεγμονώδη, οι εγχύσεις κορτιζόνης, η χειροπρακτική, οι φυσιοθεραπείες, το να ζητήσουμε χειρουργική συμβουλή είναι η τελευταία ελπίδα. Τυπικά οι ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες δείχνουν εκφύλιση (και είναι εμφανής η υπερανάπτυξη του οστού, χαρακτηριστικό της αρθρίτιδας ως απάντηση του θεραπευτικού συστήματος του σώματος να κάνει την περιοχή αυτή περισσότερο σταθερή) και κάποιες φορές κοίλες δίσκων μικρότερες η μεγαλύτερες ανάλογα με την περίπτωση.

Η σπονδυλοδεσία σε ένα η περισσότερα επίπεδα συστήνονται για επιπλέον σταθεροποίηση αυτής της περιοχής. Το πρόβλημα με τη σπονδυλοδεσία είναι ότι δεν επιτρέπει κινήσεις στην χειρουργημένη περιοχή αλλά οι επιφάνειες πάνω και κάτω από τη σπονδυλοδεσία προσπαθούν να αναπληρώσουν τις καθημερινές ανάγκες και να τις αντισταθμίσουν κινούμενες περισσότερο. Αυτές οι περιοχές εκφυλλίζονται γρήγορα και το τελικό αποτέλεσμα για τον ασθενή είναι ότι αυτός ο πόνος άλλαξε.

Πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι η ΟΖΟΝΑΙΜ τεχνική μας μια που μπορεί να σταθεροποιήσει την περιοχή του πόνου χωρίς χειρουργείο. Η περιοχή του πόνου είναι ασταθής εξαιτίας της χαλαρότητας των συνδέσμων, της τάσεως ή της αδυναμίας τους. Οι μύες πάνω σε αυτά τα τμήματα με σπασμό προσπαθούν να σταθεροποιήσουν αυτή την περιοχή. Αυτό είναι το γιατί τα άτομα συχνά υποτροπιάζουν στον μυϊκό σπασμό και δεν έχουν μόνιμη ανακούφιση μετά από φυσιοθεραπεία, μασάζ, ενέσεις κορτικοστεροειδών, μεσοθεραπεία  η ακόμα και τη λύση των trigger points με εγχύσεις. Αυτές οι θεραπείες δεν προκαλούν αποκατάσταση των συνδέσμων.

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ΟΖΟΝΑΙΜ τεχνική μας, η οποία με μια μικρή σειρά στοχευόμενων εγχύσεων και με την βοήθεια του Ιατρικού Όζοντος προκαλεί το σώμα να επιδιορθώσει τους συνδέσμους. Όταν οι σύνδεσμοι είναι δεμένοι, ισχυροί και διορθωμένοι ο μυϊκός σπασμός δεν επανέρχεται μετά την λύση του γιατί η περιοχή επανέρχεται στη σταθερότητα.