Ισχίο

ΙΣΧΙΟ & Ozonaim

Η άρθρωση του ισχίου ενώνει τα κάτω άκρα με τη λεκάνη. Δυστυχώς για τους περισσότερους ανθρώπους τα δυο πόδια δεν είναι ακριβώς όμοια. Μπορεί να φαίνονται όμοια, αλλά από εμβιομηχανική άποψη δεν είναι ίδια. Το ένα κάτω άκρο μπορεί να περιστρέφεται περισσότερο μέσα είτε έξω, ή το ένα να είναι διαφορετικού μήκους από το άλλο. Το τελευταίο συμβαίνει συχνά εάν ένα άκρο έχει υποστεί κάταγμα η σοβαρή κάκωση κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας η σε περίπτωση φθοράς της αρθρωσης.

Επειδή η άρθρωση του ισχίου ενώνει το κάτω άκρο με τη λεκάνη, η άρθρωση του ισχίου μπορεί να  υποστεί τις επιπτώσεις κάθε στατικής ανωμαλίας όπως αυτή της διαφοράς μήκους στα πόδια η οποία προκαλεί μη ισορροπημένο βηματισμό (τρόπο περπατήματος) και πόνο συνήθως και των δύο ισχίων, παρά του ότι βλάπτονται σε διαφορετικό βαθμό.

Ο ασθενής μας για να ωθήσει το πόδι προς τα εμπρός πρέπει να προκαλέσει διάταση της άρθρωσης του ισχίου και κυρίως τον μέσο γλουτιαίο και τους οπισθίους συνδέσμους του ισχίου. Τα προβλήματα του μήκους των κάτω άκρων μπορούν επίσης να συνδυαστούν και με υποτροπές χαμηλής οσφυαλγίας επειδή αυτά αναγκάζουν και τη λεκάνη να στηρίζεται ασύμμετρα.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ

Η τεχνική Ozonaim η οποία συνιστάται σε εγχύσεις στην περιοχή των ιερολαγωνίων και των ισχίων θα διορθώσει τις ασυμμετρίες στις περισσότερες των περιπτώσεων και η απόκλιση του μήκους των ποδιών θα μειωθεί και ενδεχομένως να εξαλειφτεί από την εξισορρόπηση της λεκάνης. Επίσης εγχύσεις όζοντος η τοπικό αναισθητικό η τοποθέτηση ξηράς βελόνης μπορούν να λύσουν τα σημεία σκανδάλης σε μύες που μπορούν να επιρρεάσουν την κίνηση η τον πόνο. Εάν η ασυμμετρία παραμένει και μετά τη θεραπεία ένα πέλμα στο παπούτσι ή στο τακούνι θα διορθώσει γενικά το πρόβλημα.

Μια πάθηση του ισχίου παρουσιάζεται συνήθως σαν βουβωνικός πόνος η να γίνει αισθητός τοπικά άμεσα πάνω και πίσω από την άρθρωση του ισχίου. Όταν η άρθρωση του ισχίου χαλαρώνει οι μύες γύρω από την άρθρωση αντισταθμίζουν τη χαλάρωση μέσω τάσεως αυτών. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άρθρωση του σώματος, η χαλάρωση των συνδέσμων αρχίζει με σύσπαση των μυών σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η άρθρωση. Αυτός ο αντισταθμιστικός μηχανισμός μπορεί να σταθεροποιήσει την άρθρωση του ισχίου προκαλώντας όμως ταυτοχρόνως υπερτροφία και ενεργοποίηση των trigger points των συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων λόγω της χρόνιας υπερλειτουργίας τους και της σύσπασης τους στην επίμονη προσπάθεια να αντισταθμίσουν την χαλαρή άρθρωση του ισχίου. Οι σε τάση μύες οι οποίοι περνούν πάνω από αυτόν μπορούν πιθανώς να ερεθίσουν και τον θύλακα του τροχαντήρα προκαλώντας την γνωστή μας τροχαντιρίτιδα. Ο θύλακας είναι μία σακουλίτσα με υγρό που βοηθά τους μύες να γλιστρούν πάνω από τις οστεώδεις προεξοχές.

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου η και η τροχαντηρίτιδα συχνά αντιμετωπίζονται με την τοπική έγχυση κορτιζόνης και πράγματι ο ασθενής αναφέρει σχεδόν άμεση ανακούφιση πλην όμως αυτή δεν μπορεί να είναι μόνιμη αφού η ελλοχέυουσα χαλαρότητα δεν διορθώθηκε. Η τεχνική μας ozonaim ενισχύοντας τους συνδέσμους των ισχίων, λύνοντας τον μυϊκό σπασμό και βελτιώνοντας τον τροφισμό του χόνδρου παρέχουν σχεδόν πάντα μόνιμη ανακούφιση.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η τροχαντιρίτιδα, το σύνδρομο του απιοειδούς (μυϊκός σπασμός και πόνος η/και αδυναμία του απιοειδούς μυός), η αδυναμία η ο σπασμός του τείνοντος την πλατεία περιτονία (λαγονοκνημική μοίρα) μυός κοντά στην κνήμη μπορούν να προκαλέσουν η να προσομοιάσουν ισχιαλγία. Το ισχιακό νεύρο διέρχεται στις περισσότερες των περιπτώσεων μέσω του απιοειδούς μυός. Όταν ο απιοειδής μυς έχει σπασμό το ισχιακό νεύρο μπορεί να εγκλωβιστεί -στραγγαλιστεί. Η χαλάρωση του οσφυοιερού συνδέσμου και η χαλάρωση του ισχίου αποτελούν κατά συγγραφείς αιτίες επιμόνου συσπάσεως του απιοειδούς μυός. Ο απιοειδής μυς μπορεί να διαταθεί , να χαλαρώσει μέσω της φυσικοθεραπείας η της λύσεως των trigger points με ενέσεις (μυοπεριτοναικός πόνος) η ακόμα και μέσω νευρολογικών αντανακλαστικών.Τα αποτελέσματα σε κάποιες περιπτώσεις είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν μπορούν να λύσουν το πραγματικό πρόβλημα. Η μέθοδος στο ισχίο ΟΖΟΝΑΙΜ και την οσφύ ενδυναμώνει αυτές τις αρθρώσεις εξαλείφοντας τον μυϊκό σπασμό του απιοειδούς.

ΕΝΔΟΑΡΘΡΙΚΗ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ

(καθοδήγηση από υπέρηχο: χωρίς ακτινοβολία)

Επιβεβαίωση εφόσον επιθυμούμε (ακτινοσκoπικός έλεγχος): εικόνα 4

ΕΝΔΟΑΡΘΡΙΚΗ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ (υπό ακτινοσκόπηση)

Εικόνες από εγχύσεις (εικ. 1,2 ) και αποτέλεσμα (εικ. 3) μετά από τρία χρόνια έγχυσης στην άρθρωση του ισχίου κατά την όποια φαίνεται ότι παρά το ότι η σφαιρικότητα της κεφαλής όπως ήταν αναμενόμενο δεν άλλαξε η δημιουργία χόνδρου κατέστη δυνατή.

Να θυμάστε πάντα ότι η επιτυχία μιας θεραπείας εξαρτάται

1) Από την σωστή διάγνωση-γνώση και κατόπιν από την κατάλληλη τεχνική αντιμετώπισης της αιτίας απο τον γιατρό σας.

2) Από την ισορροπημένη διατροφή.

3) Από την ορμονική σας κατάσταση.

4) Από τον τρόπο ζωής σας.

Η συνεργασία γιατρού–ασθενούς είναι το μυστικό.